Vesti

Novi Sad, 26. jun 2013. god. - PKV

Predstavljen Program za poboljšanje stanja u vojvođanskoj privredi

 

Picture 083-smallU Privrednoj komori Vojvodine, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je Program Vlade Vojvodine za poboljšanje stanja u oblasti privrede, preduzetništva i zanatstva. Učesnike današnjeg skupa - predstavnike javnog i privatnog sektora, Unije poslodavaca Vojvodine, sindikata, Socijalno-ekonomskog saveta APV i privrednih subjekata - pozdravili su predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović.

 

"Program za poboljšanje stanja u privredi treba da angažuje sve kapacitete koje društvo u Pokrajini ima da bi se unapredila privreda i zato Pokrajinska vlada u više pravaca razvija aktivnosti koje vode poboljšanju stanja u našoj ekonomiji," rekao je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić.

 

Predstavljajući Program za poboljšanje stanja u oblasti privrede, preduzetništva i zanatstva, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin je istakao da je program rezultat jednogodišnje intenzivne saradnje privrede, sindikata, unije poslodavaca i Privredne komore sa Vladom Vojvodine. "Program ima tri dela. U prvom delu je analiza stanja i preporuke republičkoj Vladi; u drugom su strateški pravci koji se moraju realizovati, ako želimo da dugoročno napredujemo; a u trećem su konkretne mere Vlade Vojvodine kojima ćemo pokušati da promptno poboljšamo stanje u privredi naše Pokrajine", objasnio je Vasin. On je takođe naglasio da je Programom definisano 12 strateških pravaca, "koji donose promene u našem razmišljanju i ponašanju u privredi Vojvodine".

 

Program za poboljšanje stanja u oblasti privrede, preduzetništva i zanatstva u APV možete preuzeti OVDE.

 

Picture 011-small       Picture 061-small

 

 

Najave događaja