Vesti

Rezultati projekta UPV

OSNOVANE DVE NOVE KANCELARIJE – UNIJA POSLODAVACA ODžAKA I UNIJA POSLODAVACA BAČA

 

 

LOGO sekretarijata smallU okviru projekta ’’SARADNJOM PARTNERA DO RAZVIJENIH OPŠTINA’’, koji je Unija poslodavaca Vojvodine realizovala pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, 16. I 17. decembra 2013. godine održane su osnivačke skupštine Unije poslodavaca Bača i Unije poslodavaca Odžaka.


Opšti cilj projekta bio je RAZVOJ SOCIJALNOG DIJALOGA U OPŠTINAMA ODžACI I BAČ – RAZVOJ SARADNjE POSLODAVACA, SINDIKATA I LOKALNE SAMOUPRAVE NA STVARANjU POVOLjNOG AMBIJENTA ZA RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE.
Specifični ciljevi projekta bili su poboljšanje privrednog ambijenta u optinama Odžaci i Bač - stvaranje  povoljnijih uslova za poslovanje, obezbeđenje  veće zaposlenosti, pa samim tim i boljeg kvaliteta života svih građana ovih opština, kao i ustanovljenje i održivost rada Socijalno-ekonomskog saveta opštine Odžaci i Socijalno-ekonomskog saveta opštine Bač.


Projekat je realizovan izuzetno uspešno - pokrenut je socijalni dijalog u opštinama, započeta je komunikacija socijalnih partnera i osnovana su dva udruženja poslodavaca - Unija poslodavaca Odžaka i Unija poslodavaca Bača.

 

IMG 0324smallZa predsednika Unije poslodavaca Bača izabran je Vjekoslav Jakić – vlasnik i direktor ’’Jakić’’ doo Bač. Predsednica skupštine je Marija Grnja – vlasnica preduzeća ’’Lipa’’ doo Selenča. Izabran je i Upravni odbor koga čine 8 uglednih poslodavaca iz opštine Bač:
-    Vjekoslav Jakić, ''Jakić'' doo Bač
-    Marija Grnja, ''Lipa'' doo Selenča
-    Marko Stojanović, ''Slovan Progres'' doo Selenča
-    Zdenko Kolar, ''Zdravo Organik'' doo Selenča
-    Nebojša Alavanja, ''Šone'' Bođani
-    Milan Dundović, ZR ''Elvod Struja''  Bač
-    Jasminka Vlajić, ZU apoteka ''Vlajić'' Bač
-    Jasmina Bosančić, ''Gašparovski'' doo Bač

 

 

Slika za sajt UPVPredsednica Unije poslodavaca Odžaka je Ljiljana Sekulić – vlasnica i direktorka ’’DNN Sekulić Plast’’ doo Odžaci, a za potpredsednika je izabran Ivan Majić koji će istovremeno obavljati i funkciju predsednika Skupštine Unije poslodavaca Odžaci (UPO). Za članove Upravnog odbora izabrani su:

-    Ljiljana Sekulić, ''Sekulić Plast DNN'' Odžaci
-    Ivan Majić, Agencija ''MI'' Odžaci
-    Pavel Petrović, ''Hipol'' ad Odžaci
-    Leko Široka, ''Standard Gas'' doo Novi Sad, poslovna jedinica Odžaci
-    Danko Bobinac, ''Tetra'' doo Odžaci
-    Lazar Veselinović, ''Rustik Komerc'' doo Odžaci
-    Đuro Milošević, ''Polins'' doo Odžaci
-    Dušan Marjan, ''DM Niveta'' doo Bački Brestovac
-    Goran Praća, ''Vigor-Promet'' doo Deronje

 

Za članove Nadzornog odbora  izabrani su:

-    Nenad Bukarica, advokat, Odžaci  (predsednik NO)
-    Slobodan Golubović, STR ''Lotos Plus'' Odžaci
-    Jasmina Milosavljević, knjigovodstvena agencija ''LENA'' Odžaci

Predstavnici lokalnih samouprava Bač i Odžaci su podržali aktivnosti projekta istinski i u najboljoj nameri za stvaranje svih preduslova za razvoj socijalnog dijaloga u opštini. Realizaciji projekta značajno su doprineli: Miloš Pejčić - tadašnji predsednik Skupštine opštine Odžaci, Željko Pakledinac - načelnik opštinske uprave Bač, predstavnici kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – Jelena Kovačević za Bač i Marko Perišić za opštinu Odžaci, poslodavac Ljiljana Sekulić koja je predvodila poslodavce u Odžacima  i poslodavac Marija Grnja koja je predvodila poslodavce Bača. Sindikat je od prvog kontakta aktivno podržao projekat s ciljem da se dobije formalni i suštinski socijalni partner za pregovaranje na lokalnom nivou.

Opšti cilj projekta je već dostignut, a to je razvoj saradnje poslodavaca, sindikata i lokalne samouprave. Nastaviće se aktivnosti zajedničkog rada socijalnih partnera kroz sastanke i rešavanje privredne problematike na Socijalno-ekonomskim savetima. Najveći uspeh je promena svesti poslodavaca o potrebi zajedničkog delovanja, promena stava lokalnih samouprava u pogledu prihvatanja konsultacija sa privredom a sve u cilju poboljšanja privrednog ambijenta za rad i zapošljavanje.

Nakon dobijanja formalnih rešenja o upisu u Registar udruženja poslodavaca koji se vodi u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, pristupiće se održavanju konstitutivnih sednica Socijalno-ekonomskih saveta opština Bač i Odžaci.

 

 

Najave događaja