Aktivnosti

Ruma, 31. maj 2019. godine - Skupština UPV

UNIJA POSLODAVACA VOJVODINE DOBILA NOVOG PREDSEDNIKA

 

Picture 240 resizeNa Skupštini Unije poslodavaca Vojvodine, održanoj u Rumi 31. maja, privrednici su izabrali novog predsednika za mandatni period 2019 – 2023. Dosadašnji predsednik Stanko Krstin je nakon osmogodišnjeg vođenja Unije ’’predao štafetu’’ mladom privredniku iz Rume – Vladimiru Laloševiću.


U svom prvom govoru kao predsednik Unije poslodavaca Vojvodine istakao je nastavak zacrtanog pravca „Pošten rad se isplati“ kao i sledeće pravce na koje će se fokusirati u svom radu:
- digitalna transformacija
- sprečavanje odlaska mladih iz zemlje i njihovo aktivnije učešće u radu UPV
- unapređenje ženskog preduzetništva
- povećanje učešća osoba sa invaliditetom u biznisu
- obrazovanje mladih za potrebe privrede


Skupštini je prisustvovalo 50 privrednika – članova Skupštine, a pored njih i brojni privrednici kao gosti... Pored novog predsednika, izabrani su i potpredsednici Unije poslodavaca Vojvodine. Novi – stari potpredsednik za Banat je Goran Nešić, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca u Zrenjaninu, (kompanija ’’DigiNet’’ Zrenjanin), koji je i u prethodnom mandatu uspešno obavljao ovu funkciju. Novi potpredsednik za Srem je Danilo Ljevnaić, vlasnik i direktor kompanije ’’Bradva’’ iz Sremske Mitrovice i jedan od osnivača Unije poslodavaca Vojvodine. Imenovani su pojedini novi članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora.


Na sednici su uručena priznanja prvom predsedniku UPV Tomislavu Bošnjaku, dosadašnjem predsedniku Stanku Krstinu, računovodstvenoj agenciji ’’Trgoservis’’ Novi Sad i stručnoj službi UPV – Miljani Stojšić Stojanovskoj i Branislavi Đukić.


Pored privrednika, sednici su prisustvovali i brojni gosti. Članove Skupštine je pozdravio i poželeo sreću u radu novom predsedniku gospodin Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Ispred Unije poslodavaca Srbije prisustvovali su predsednik Miloš Nenezić, počasni predsednik Nebojša Atanacković i direktor Srđan Drobnjaković. Svojim prisustvom svečanu sednicu uveličali su i socijalni partneri Unije – Goran Milić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, Milojica Živković, predsednik Pokrajinskog odbora UGS Nezavisnost, Milina Tušjak, sekretarka Pokrajinskog Socijalno-ekonomskog saveta, Drago Tešić – predsednik Saveza samostalnih sindikata opštine Ruma i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj – Bojana Vukosavljević i Dejan Tonić.


Uz zahvalnost našem prethodnom predsedniku Stanku Krstinu i dobrodošlicu novom predsedniku Vladimiru Laloševiću – nastavljamo dalje naš rad i zalaganje za unapređenje privrednog ambijenta u Vojvodini i Srbiji!

 

 

Najave događaja