Aktivnosti

Ruma, 23. jul 2014. godine

Započeta saradnja  UPV i Evropske banke za obnovu i razvoj –
EBRD Small Business Support –


Evropska Banka za obnovu i razvoj (EBRD) je u sprovođenju projekta „Podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji” dana 23. jula posetila Uniju poslodavaca Rume i predstavila svoje usluge za MSP.

Ovaj program je finansiran od strane Evropske unije sa 3.5 miliona evra i predviđa pružanje konsultantskih usluga za 240 preduzeća u narednih 2,5 godine koje uglavnom  po firmi traje od 4 do 6 meseci. Grantovi pokrivaju do 75 % troškova projekta a najviše 10 000 evra.
Program će za ova preduzeća obezbediti potrebne tehnike, veštine i know-how kako bi bila inovativna, privukla finansijere, stekla odgovarajuće ekspertize i postala poslovni lideri, povećavajući konkurentnost i produktivnost privatnog sektora u Srbiji.
Uz pomoć SBS programa za podršku malim i srednjim preduzećima, EBRD povezuje preduzeća sa domaćim konsultantima i međunarodnim savetnicima koji mogu pružiti podršku unapređenju širokog spektra njihovih poslovnih aktivnosti.
Dosadašnja iskustva pokazuju da 77% korisnika ovog programa su povećali obrt i produktivnost u proseku za 8%, 57% su otvorili nova radna mesta, 17% su uspeli da obezbede eksterna sredstva za finansiranje svog razvoja.

Poslodavci se mogu prijavljivati ili dobiti potrebne informacije na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i telefone  011/21-20-642, 011/31-48-520.

Planirano je da se početkom septembra organizuje i predstavljanje ovog programa u okviru Unije poslodavaca Vojvodine.

Više o SBS Srbija OVDE   

Za sajt-2    Za sajt-1

 

 

Najave događaja