Privrednicima je dozvoljen uvoz maski za zaposlene

24/03/2020
PKS-za-vesti.jpg

Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije, u kojem se dodatno precizira odluka u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, doneta prošle nedelje.

„Sve kompanije sa teritoprije Republike Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe – potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom“, navdeno je u saopštenju.

Ova odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja virusa COVID-19. Vlada Srbije prati razvoj događaja i trudi se da zaštiti zdravlje građana, a dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji su u obavezi da dolaze na svoja radna mesta.

Vlada prati potrebe građana i privrede i trudiće se da u vreme vanrednog stanja, u skladu sa mogućnostima, obezbedi nesmetano funkcionisanje društva u celini i zaštiti zdravlje građana, dodaje se u saopštenju.

Vest preuzeta sa:https://pks.rs/vesti/privrednicima-je-dozvoljen-uvoz-maski-za-zaposlene-2465

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT