UPITNIK – značaj intelektualne svojine u kompaniji

15/07/2020
Intelektualna-svojina-1-e1594817538615.jpg

Poštovane/i,

Unija poslodavaca Vojvodine i u ovoj godini nastavlja saradnju sa Visokom školom strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije, kroz projekat „Primena prava intelektualne svojine u sektoru malih i srednjih preduzeća (MSP) u AP Vojvodini“.

Predmet istraživanja je stanje primene prava intelektualne svojine u sektoru malih i srednjih preduzeća u AP Vojvodini i mogućnosti unapređenja poslovanja putem intenzivnog korišćenja prava intelektualne svojine. Intelektualna svojina koja je predmet našeg istraživanja obuhvata žigove, dizajn, oznake geografskog porekla, patente, male patente, autorska prava i dr. Za privredne subjekte veoma su značajne informacije – koje su komercijalne koristi od primene sopstvene intelektualne svojine i kako odabrati najbolje pravo intelektualne svojine koje će omogućiti bolju i sigurniju poziciju firme na domaćem i međunarodnom tržištu.

Intelektualna svojina čini srž opstanka i razvoja kompanija 21. veka i označava pokretačku snagu inovacija, konkurentnosti i rasta poslovanja pojedinačnih firmi ali i ekonomije u celini. Sa druge strane, kreiranje i zaštita intelektualne svojine su kompleksne oblasti koje često zahtevaju i eksternu ekspertsku pomoć.

Kako bismo pomogli unapređenju znanja i efikasnosti ove oblasti, pozivamo Vas da odvojite maksimalno 10 minuta i popunite on-line upitnik – https://upv.org.rs/upitnik2/form.php

Dobijene informacije pomoći će nam da kao rezultat ovog projekta formulišemo i predložimo mere za unapređenje primene prava intelektualne svojine u sektoru malih i srednjih preduzeća u  AP Vojvodini.

Hvala!

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT