ODRŽAN RADNI SASTANAK POKRAJINSKE NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE I UNIJE POSLODAVACA VOJVODINE

05/02/2021
IMG-73fa70133c7739ee7219c124c64f22dc-V-1200x900.jpg

U prostorijama Pokrajinske službe za zapošljavanje 2. februara tekuće godine održan je radni sastanak kome su prisustvovali predstavnici Unije poslodavaca Vojvodine na čelu sa predsednikom Vladimirom Laloševićem, direktorkom  Miljanom  Stojšić Stojanovskom i članom Upravnog odbora Stankom Krstinom. Domaćini radnog sastanka ispred Pokrajinske službe za zapošljavanje AP Vojvodine bili su direktorka Snežana Sedlar i analitičar  Duško Krnajac.

Tema susreta  bilo je intenziviranje   saradnje   Pokrajinske  službe sa zapošljavanje i pokrajinskih  Filijala  koje su u sistemu Nacionalne službe za zapošljavanje i Unije poslodavaca Vojvodine, a na temelju Sporazuma o saradnji PSZ Vojvodine i UPV koji je potpisan  5. juna 2014. godine.

Pored dosadašnje saradnje koja je ocenjena uspešno, razmotrena je i aktuelna situacija u privredi i na tržištu rada kao i mogućnosti za dalje razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva – unapređivanje  poslovanja privrednih subjekata, otvaranje novih radnih mesta i podsticanja ukupnog privrednog razvoja u Vojvodini. To predstavlja poseban izazov u vreme pandemije Covid 19 usled koje su su mnogi poslodavci suočeni sa brojnim problemima, od kojih se određeni broj saradnjom sa NSZ može rešavati.

Unapređenje dalje saradnje izmedju Unije poslodavaca i Nacionalne službe za zapošljavanje pre svega treba da se bazira na razmeni informacija o kretanjima na tržištu rada, problemima  u zapošljavanju, informisanje  o programima i merama za NSZ za suzbijanje nezaposlenosti.

Bitna stavka u daljem međusobnom povezivanju treba da predstavlja i razmena infomacija o potrebama poslodavaca za radnom snagom, deficitarnim zanimanjima, kao i mogućnostima da se obezbede potrebni profili na tržištu rada, što u poslednje vreme  sve više postaje ključni izazov kako za Uniju poslodavaca, tako i za Nacionalnu službu.

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT