EU projekat „Zeleni plan“ (Green Deal) – poziv na učešće u projektnim aktivnostima

23/06/2021
Green-economy.jpg

Unija poslodavaca Vojvodine učestvuje kao partner na EU projektu ’’Hajde da postanemo zeleni! Zajednička akcija socijalnih partnera u primeni Evropskog zelenog sporazuma na nivou kompanije’’ (’’Let’s get green! Social partners’ joint action to enhance worker involvement in company-level implementation of the European Green Deal’’) koji sufinansira Evropska komisija, a sprovodi se u 6 zemalja – Poljskoj, Španiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Portugalu i Srbiji.

Unija poslodavaca Vojvodine sprovodi istraživanje sa ciljem da se utvrdi upoznatost firmi i zaposlenih u Srbiji sa evropskim ’’Zelenim sporazumom’’ (’’Green Deal’’) u oblasti industrije čelika i metala.

Evropski „Zeleni plan“ (Green Deal) je plan u pedeset tačaka za borbu protiv klimatskih promena, i postizanje drugih socijalnih ciljeva poput otvaranja novih radnih mesta i smanjenja ekonomske nejednakosti koji će obavezivati i našu zemlju.

Istraživanje realizujemo kako bi poslodavci u metalskom sektoru pokazali svoje poznavanje „zelene transformacije“ (dobijeni podaci biće korišćeni samo za ovu svrhu), ali i da bi dobili potrebne informacije u vezi sa efikasnim metodama primene propisa EU u kompanijama. Nakon izvršene analize dobijenih informacija, firmama  učesnicama ankete će biti na raspolaganju korisni, besplatni i lako dostupni materijali koji će im pomoći da se uključe u sprovođenje zelene transformacije u svojim kompanijama.

 

Za učesnike će zatim biti kreiran poseban besplatan e-trening paket, prilagođen konkretnim potrebama  privrede u Srbiji. To će biti skup materijala (video zapisa, infografika, dokumenata) dostupnih on-line.

 

Svoje mišljenje o ovom pitanju možete izneti popunjavanjem ankete koja se nalazi na LINKU

 

Za popunjavanje će Vam biti potrebno 10-15 minuta.

Anketu mogu popuniti i zaposleni, potrebni su nam i odgovori iz ugla radnika…

Hvala unapred za vreme koje ćete izdvojiti za popunjavanje ankete.

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT