Fond za inovacionu delatnost

18/07/2022
index-e1592289901497.png

Poziv za inovacione vaučere i program trancfera tehnologije

Fond za inovacionu delatnost je zahvaljujući sredstvima iz nacionalnog budžeta obezbedio finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 276.000.000 dinara za inovativne projekte preduzeća i naučnoistraživačkih organizacija kroz dodelu inovacionih vaučera i Programa transfera tehnologije.

Od danas, mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebne usluge naučnoistraživačkih organizacija za rešavanje tehničkog/tehnološkog problema na koji nailaze u svom poslovanju na raspolaganju su inovacioni vaučeri.

Jednom podnosiocu prijave može biti odobreno više inovacionih vaučera u maksimalnom iznosu do 2.400.000 dinara. Pojedinačnim inovacionim vaučerom se finansira do 60% ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, ne uključujući porez na dodatu vrednost (PDV). Vaučeri se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Javni poziv je otvoren sve do utroška opredeljenih sredstava u iznosu od 100.000.000 dinara.

SMART START

Fond za inovacionu delatnost poziva perspektivne timove i mikro preduzeća da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj svog prvog prototipa u okviru programa Smart Start.

Učesnicima u programu na raspolaganju su finansijska i mentorska podrška u iznosu od 4,2 miliona dinara po pojedinačnom projektu. Sa 90% učešća od strane Fonda u okviru ovog programa olakšava se sprovođenje prve faze istraživanja tržišta, razvoja minimalno održivog proizvoda ili usluge, uspostavljanja poslovnog modela i početak pripreme za sledeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava.

Rok za dostavljanje prijava inovativnih projekata je 28. februar 2023. godine do 12 časova.

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT