JOŠ JEDAN MANDAT PREDSEDNIKA LALOŠEVIĆA

01/06/2023
347431406_268812325621787_2246369182828509866_n-1200x676.jpg

Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Godišnja Skupština Unije poslodavaca Vojvodine održana je 31. maja 2023. godine na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima.

Novi članovi Skupštine postale su kompanije „Seyfor“ Novi Sad, „Info Team Logistika“ Novi Sad i „Gvožđar-Inex“ Šid. Članovi Skupštine izglasali su još jedan četvorogodišnji mandat predsedniku Vladimiru Laloševiću. Mandat je produžen i potpredsedniku za Banat – Goranu Nešiću iz kompanije „DigiNet“ Zrenjanin, a izabrana je i nova potpredsednica za Srem – Jelena Milašinović, vlasnica i direktorka kompanije „Domi Tape“ iz Šida.

Kao gosti na našoj Skupštini prisustvovali su: pokrajinski sekretar za privredu dr Nenad Ivanišević, zamenik pokrajinskog sekretara Palimir Tot, v.d. pomoćnika za turizam i regionalno privrednu saradnju Milan Jarić, predstavnici Unije poslodavaca Srbije – Andreja Brkić, Goran Aleksić i Dragan Lazarević, sekretar Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Tomislav Stajić, stručna saradnica Pokrajinskog Socijalno-ekonomskog saveta Milica Selić, profesori Fakulteta za menadžment – vd dekana Nenad Marković, Đorđe Jovanović i Momčilo Bajac.

Novi-stari predsednik je u svom obraćanju rekao da je tokom protekle 4 godine UPV zajedno sa svojim članstvom prošla jedan rolerkoster događaja. „Bilo onih ružnih: Korona, Ukrajina, gubitak dela pripadajućih finansijskih sredstava i na kraju gubitak poslovnog prostora… Ali bilo je više lepih događaja: veliki broj projekata (14 kao partneri i učešće u 6 projekata UPS), nove partnerske organizacije, dva nova poslovna prostora, nova koleginica i promene koncepta rada u biznis orijentisan koji i jeste prirodan članstvu koje okupljamo. Oni koji stvaraju nove vrednosti i vode društvo u napredak. Tako smo tokom korone aktivno pomagali privrednicima da primorani vanrednim stanjem shvate potrebu i vrednost digitalizacije. Ovim smo stvorili uslove da već danas najavaimo, a od septembra krenemo sa aktivnom obukom članstva u procesu modernizacije poslovanja. Da bi imali kapacitet da primenimo sve ono što nam donosi digitalizacija i novi načini poslovanja potrebni su nam mladi, obrazovani, inkluzivno i rodno ravnopravno osvešćeni ljudi i iz tog razloga smo ponosni na učešću u nizu projekata vezanih za obrazovanje, zelenu ekonomiju, žensko preduzetništvo, inkluziju, digitalizaciju, saradnju poslodavaca i sindikata na evropskom i lokalnom nivou.“

Predsedavajući sektorom za digitalnu transformaciju UPV, MIljan Radanović iz kompanije „Positive“ predstavio je temu “Poslovna adaptacija u vrtlogu svetskih promena”, u okviru koje je glavni akcenat stavljen na

  • Aktuelna globalna i lokalna dešavanja koja mogu da utiču na poslovanje kompanija u Srbiji
  • Šta kompanije treba da urade kako bi amortizovale eventualne probleme
  • Šta je poslovna, a šta digitalna transformacija
  • Koji su izazovi pri transformaciji preduzeća
  • Koraci u postizanju uspešne transformacije
  • Kako Unija poslodavaca Vojvodine može pomoći u edukaciji članica vezano za gore pomenute teme.

 

Nastavljamo dalje, držeći se našeg slogana da se pošten rad isplati, uz najavu novog biznis koncepta poslovanja naše organizacije!

 

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT