Fond za inovacionu delatnost

25/06/2023
Fond-za-inovacionu-delatnost-logo-rs-cir.jpg

Javni poziv za Program ranog razvoja (MINI GRANTS PROGRAM)

Cilj programa je da podstakne stvaranje inovativnih preduzeća zasnovanih na znanju, kroz osnivanje „start-up“ i/ili „spin-off“ kompanija u privatnom sektoru, tako što će obezbediti finansiranje za razvoj inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga sa tržišnom primenom koje poseduju veliki potencijal za komercijalizaciju i skalabilan poslovni model.

Maksimalni iznos finansiranja koji Fond za inovacionu delatnost može dodeliti po pojedinačnom projektu je 120.000 evra.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. septembar 2023. godine do 12:00 časova.

Javni poziv za Program sufinansiranja inovacija (MATCHING GRANTS PROGRAM)

Ciljevi Programa: Program sufinansiranja inovacija ima za cilj da podstakne postojeće i profitabilne mikro, male i srednje inovativne kompanije u Republici Srbiji da se upuste u razvoj i komercijalizaciju tehnoloških inovacija u obliku novih i unapređenih proizvoda, usluga, tehnologija i tehnoloških procesa, kako bi se stvorila nova tržišna vrednost, obezbedili visoko plaćeni poslovi, povećao rast prihoda i izvoza i unapredila konkurentnost Srbije.

Maksimalni iznos finansiranja koji Fond za inovacionu delatnost  može dodeliti po pojedinačnom projektu je 500.000 evra.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. septembar 2023. godine do 12:00 časova.

Javni poziv za Program saradnje nauke i privrede (COLLABORATIVE GRANT SCHEME PROGRAM)

Ciljevi Programa: Cilj Programa saradnje nauke i privrede (u daljem tekstu: Program) je da pomogne istraživanja koja su od značaja za privredu tako što će podstaći preduzeća iz privatnog sektora i javne naučnoistraživačke organizacije da se upuste u zajedničke istraživačko-razvojne projekte sa ciljem stvaranja novih ili poboljšanih komercijalno orijentisanih proizvoda i usluga, kao i inovativnih tehnologija sa značajnim budućim učinkom i tržišnim potencijalom.

Maksimalni iznos finansiranja koji Fond za inovacionu delatnost može dodeliti po pojedinačnom projektu je 500.000 evra bespovratnih sredstava.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. septembar 2023. godine do 12:00 časova.

Podrška biotehnološkim startapima

Program Serbia Ventures – Biotech pokrenut je sa ciljem da podstakne finansiranje biotehnoloških startapa sa visokim potencijalom za rast. Program je dizajniran da privuče privatne investitore, pojedince i institucije da kroz osnivanje fonda preduzetničkog kapitala ulažu u razvoj stratap preduzeća koja posluju u oblasti biotehnologije.

Fond će investirati do 5 miliona evra u jedan fond preduzetničkog kapitala kao ograničeni partner. Program obezbeđuje početni ulog u fond preduzetničkog kapitala i na taj  način omogućava veću dostupnost finansijskih sredstava za razvoj biotehnoloških preduzeća, kako bi postigli značajniji uspeh na tržištu.

Zbog međunarodnog procesa evaluacije, podnesena Prijava mora biti na engleskom jeziku.

Krajnji rok za podnošenje Prijava je 15. septembar 2023. godine do 15:00 časova.

Javni poziv za program akceleracije – KATAPULT

Kroz program Katapult Fonda za inovacionu delatnost, startapima u Srbiji su na raspolaganju intenzivna obuka i mentorstvo krojeno po njihovim potrebama (od strane lokalnih i međunarodnih stručnjaka iz različitih oblasti tehnološkog preduzetništva i investitora), kao i bespovratna finansijska podrška za startape koji obezbede kvalifikovanu investiciju u toku ili nakon perioda akceleracije u iznosu do maksimalno 36 miliona dinara. Ovaj iznos je dostupan startapima koji budu izabrani od strane Fond.

Rok za dostavljanje prijava je 16. oktobar 2023. godine do 13:00 časova.

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT