SVI ZAJEDNO!

28/03/2024

Unija poslodavaca učestvuje kao partner u EU projektu „ALTOGETHER – Efikasan sistem konsultovanja i učestvovanja u odlučivanju koji razvijaju poslodavci i zaposleni u cilju rešavanja kriznih situacija“.

Nosilac je Federacija udruženja mladih preduzetnika i preduzetnika Kastilja-La Manča Španija, а partneri su poslodavačke i sindikalne organizacije iz Poljske, Nemačke, Portugala, Rumunije, Crne Gore i Srbije. Projekat je fokusiran na pronalaženje najboljeg rešenja za obezbeđivanje radnicima pristupa informacijama, konsultacijama i učešću u rešavanju uticaja zdravstvene krize COVID-19 i drugih kriza i oporavku od štete. Zamišljen je kao kreativno rešenje čiji je cilj da ublaži uticaj pandemije i drugih kriza na poslodavce i zaposlene.

U okviru ovog projekta kreirani su Konsultativni centri i Platforme za korisnike iz svih zemalja učesnica u projektu. Konsultativni centri služe kao operativni centar projekta tako što podstiču razmenu informacija i omogućavaju aktivne konsultacije. Istovremeno, platforma za samostalno učenje, ključna komponenta našeg projekta, predstavlja prostor za samostalno učenje i participaciju, koji je pristupačan i u potpunosti prilagođen korisniku.

Konsultativnom centru se može pristupiti preko web stranice ili mobilnog telefona. Pored programa za samostalno učenje, u okviru Konsultativnog centra nalaze se i resursi uključuju dokumente, članke, vebinare, video zapise, linkove koji se odnose na direktive EU, propise, informacije o ALTOGETHER projektu i druge relevantne informacije.

Pored toga, Centar omogućava i učešće u konsultacijama sa ekspertima i drugim zainteresovanim stranama, postavljaju pitanja i doprinose diskusijama na temu konsultovanja i učešća radnika u odlučivanju i upravljanju kompanijom. Eksperti – profesionalci iz različitih oblasti relevantnih za ovaj projekat biće dostupni za online i offline konsultacije.

Drugi inovativni alat razvijen u okviru ALTOGETHER projekta je najsavremenija platforma za samostalno učenje, koja predstavlja niz funkcija i resursa za podršku angažovanju i obrazovanju zainteresovanih strana. Ona podstiče nezavisno učenje i rešavanje problema, a opremljena je sveobuhvatnim resursima koji svakome omogućavaju da uči sopstvenim tempom. Pristup Platformi omogućen je na LINKU

U ime ALTOGETHER projekta pozivamo poslodavce i zaposlene da se pridruže našoj platformi za samostalno učenje, da se uključe u konsultacije, podele svoja iskustva i doprinesu pronalaženju šireg rešenja u našoj kolektivnoj borbi protiv posledica pandemije.

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT