Western Balkans Innovation Vouchers

31/05/2024
WBIHLogo.png

Javni poziv: Western Balkans Innovation Vouchers

Vaučeri za inovacije Zapadnog Balkana su finansijski podsticaj dizajniran da olakša partnerstvo i razmenu znanja između malih i srednjih preduzeća (MSP) i javnih istraživačkih institucija širom Zapadnog Balkana (WB).

Dana 12. aprila 2024. godine, pokrenut je pilot program Vestern Balkans Innovation Vouchers u okviru pilot programa POLICI ANSVERS projekta (R&I POLICI making, implementation AND Support in the Vestern BalkanS). Poziv će biti otvoren do 26. juna 2024. godine (16:00).

Inovacioni vaučeri Zapadnog Balkana (IV) su jednostavan direktan finansijski podsticaj koji kompanije koriste da pokriju deo troškova usluga koje pružaju istraživačke i razvojne (R&D) organizacije, čime se intenziviraju obim i dinamika razvoja proizvoda i usluga, kao njihov plasman na tržište. Cilj IV je podsticanje saradnje između preduzeća i akademskih i naučnoistraživačkih institucija u pravcu sprovođenja inovacionih aktivnosti.

Mogu da apliciraju pravni privredni subjekat registrovan kao mikro, mala ili srednja kompanija (korisnici IV) i registrovan u bilo kojoj privredi ZB (najmanje 51% u privatnom vlasništvu), osnovan u skladu sa važećim zakonom o privrednim društvima.

Ukupan budžet za dodelu sredstava kroz IV po ovom javnom pozivu je 240.000 evra. Jedan vaučer može pokriti najviše 80% ukupnih troškova usluge koju pruža HEI/PRO, do iznosa od 8.000 evra bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Primalac vaučera je dužan da sufinansira preostali iznos ukupnih troškova usluge, koji iznosi najmanje 20% od ukupnog iznosa računa sa PDV-om od ukupnih troškova. Primalac vaučera je u obavezi da finansira sve transportne i pravne troškove (ako je primenjivo) za prekograničnu isporuku prototipova, uzoraka itd.

Sve dodatne informacije možete dobiti na innovationvouchers@fitr.mk

Copyright © 2020 Unija poslodavaca Vojvodine. Made by CNT